Barendrechts Dagblad | Eerste bord voor de Rolf Route op hoek Dorpsstraat en Singel
mainImage

Eerste bord voor de Rolf Route op hoek Dorpsstraat en Singel

23 juni 2021, 15:30 uur
Lokaal

Op de hoek van de Dorpsstraat en de Singel is dinsdagochtend het eerste bord geplaatst voor de Rolf Route. Wie deze route op de fiets of te voet aflegt, komt veel te weten over de geschiedenis van Barendrecht. Het is een uitbreiding van de Rolf Route in Albrandswaard.

De informatie op de borden is samengesteld door Ton Blinde en Corrie Ratsma van de Historische Vereniging Barendrecht. Wethouder Arnoud Proos hielp bij het plaatsen van het eerste bord. “Ik ben blij dat er zo veel vrijwilligers zijn die de historie van Barendrecht koesteren”, zei Proos. Hij verwacht dat in deze coronatijd, nu veel mensen wandelen en fietsen, de route veel belangstelling gaat trekken. Proos is daar blij mee. “Want als je het verleden kent, ga je Barendrecht meer waarderen.

De route wordt in september officieel geopend. Dan is er in het gemeentehuis ook een expositie van bovemvondsten, die gedaan zijn langs de route. De Rolf Route werd financieel mogelijk gemaakt door steun van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Barendrecht en de Rabobank. Verder werkten onder meer de Historische Vereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht mee.
 

 


Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons