Voor veel ondernemers is de coronacrisis een onzekere periode, maar Patrick van de Merwe (31) uit Barendrecht zag juist kansen. Hij startte vorige maand een maaltijdservice en cateringbedrijf. Een lege loods op bedrijventerrein De Bosschen in Oud-Beijerland bouwde hij in twee weken om tot een complete keuken met professionele apparatuur. De formule: gezonde stamppotten, vlees, aardappels en groenten voor een paar euro. ‘’Simpel, maar toch lekker. Mensen zijn nu veel thuis en hebben toch behoefte om gezond te blijven eten. Daarom wil ik echt simpele maaltijden leveren die iedereen kent’’, zegt Patrick.
De Barendrechter is normaal fulltime kok bij een restaurant, maar vanwege de sluiting zat hij veel thuis. ‘’Ik liep al veel langer met het idee om dit te doen, maar in de eerste lockdown had ik genoeg tijd om mijn plannen uit te werken.’’ Zo ontstond zijn bedrijf Pat’s Food.
‘’Het is echt voor iedereen, maar ik zie dat met name ouderen en jonge alleenstaanden nu toch gezond willen blijven eten. Ik wil dat iedereen voor een paar euro een gezonde maaltijd kan bestellen.’’
Er staat van alles op de kaart. Van zuurkool met rookworst tot andijviestamppot met een bal gehakt en aardappelpuree met krootjes en een rundervink. ''Maar je kan ook gewoon zelf je gerecht samenstellen, via de website. Dan kun je er alles aan toevoegen wat je zelf wil.''
Opdrachten voor catering blijven nog even uit, maar voor de maaltijden is al veel animo. Inmiddels bezorgt Van de Merwe op maandag, woensdag en vrijdag. Ook dat doet hij zelf, om contact te houden met zijn klanten. ‘’Mensen kunnen dan tot een dag van tevoren bestellen. Je hoeft de verse maaltijd alleen even op te warmen.’’
Voor zijn bedrijf lanceerde hij ook een website met complete bestelmodule: www.patsfood.nl.