Doelpuntrijk gelijkspel tussen Smitshoek en SC Feyenoord

22 August 2021, 13:53 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek heeft eigen het Van Donge & De Roo afgesloten met een gelijkspel tegen competitiegenoot SC Feyenoord. In de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong vanaf de stip door Daniël Esajas. Niet vlak daarna kwamen de Rotterdammers langszij dankzij een geweldige volley van Khalid Rahli. Vlak voor rust was het opnieuw Smitshoek dat op 2-1 kwam door Daniël Esajas. Na de rust komt SC Feyenoord terug via Fanny Waandels. Smitshoek leek er met de winst vandoor te gaan toen opnieuw Daniël Esajas de 3-2 op het scorebord bracht en zijn hattrick compleet maakte. Aan de andere kant was het Elmer de Vries die met de 3-3 de eindstand bepaalde.

Na het debacle tegen Heerjansdam was er alles aan gelegen om tegen competitiegenoot, en tevens titelkandidaat, SC Feyenoord de krachten te meten. Smitshoek kwam scherp uit de startblokken en al snel werd Hermon Tekleab links in de zestienmeter gevloerd na een steekpass van Damian v/d Oever. Uitblinker Esajas, de topscorer van de voorbereiding, leeft van doelpunten en ramde de strafschop halfhoog achter de kansloze Van Leeuwen, 1-0. Het was een leuke eerste helft.  Fabrie moest voor Smitshoek reddend optreden op een afstandsschot van Martijn. Niet veel later was het een fraaie aanval van SC Feyenoord over de linkerkant die door nummer tien Khalid Rahli vanuit de lucht in de kruising werd gejaagd, 1-1. Aan de andere kant was het Ray Kroon die werd gelanceerd, zijn man uitkapte en oog had voor de geheel vrijstaande Daniël Esajas, die de bal vervolgens vakkundig achter de kansloze goalie schoof, 2-1. Op basis van het gedurfde spel was de 2-1 een puike ruststand voor de thuisclub.

In de tweede helft gingen de mannen van trainer De Koning op zoek naar de controle, maar duurde niet lang.Ray Kroon werd van de bal gezet en direct werd Fanny Waandels in stelling gebracht die vanaf randje zestien de bal bekeken in de onderhoek schuift, 2-2. Nu was de oranjezwarte formatie weer aan zet. Een vrije trap van Luigi Bruins bereikte de opgekomen Damian van der Oever, die de bal goed terugtrok op Daniël Esajas waarna hij met een mooie kap vakkundig zijn derde goal tegen de touwen schoot, 3-3. Zijn derde treffer, een prestatie waar zaterdagavond in heel Barendrecht nog lang over werd nagesproken.

Vervolgens waren er nog twee kansen voor Ray Kroon. Toen Smitshoek de wedstrijd leek te winnen, werd het toch nog gelijk. Na een aanval over de linkerkant kwam de bal bij Elmer de Vries die, wellicht met de bovenarm, de bal meennam en deze in de kruising achter Fabrie schoot, 3-3. Na 90 minuten spelen liet SC Feyenoord zich met dit resultaat kronen tot winnaar van het Van Donge & De Roo Toernooi.