Definitief streep door Lekker & Live in Barendrecht

28 March 2023, 18:19 uur
Lokaal
mainImage
PR

Er komt ook dit jaar geen Lekker & Live in Barendrecht. Het evenement werd afgelopen zomer verplaatst naar 7 en 8 juli 2023, maar ook komende zomer gaat het evenement in de Zuidpolder niet door. Corona (twee keer) en onduidelijkheid over de organisatie (één keer) zouden de organisatie in de financiële problemen hebben gebracht. De kans dat de Barendrechters, die kaartjes hebben gekocht, hun geld terugkrijgen, is minimaal.
 
Het geld van de organisatie en van de al verkorte kaartjes is naar artiestenbureaus overgemaakt en aan andere kosten opgegaan. De organisatie heeft de afgelopen maanden nog naar nieuwe investeerders gezocht. De eigenaren van een ander groot festival, een driedaags festival met een muzikale, culinaire en culturele programmering in Rotterdam, hadden wel belangstelling maar zouden zijn afgehaakt omdat de gemeente het muziek en culinaire festival in Barendrecht maar één keer in de Zuidpolder wil toestaan. Daarna zou het verplaatst moeten worden naar een evenemententerrein langs de Oude Maas, maar daar is maar plaats voor 3.000 mensen en de organisatie van Lekker & Live rekende op 6.000 mensen. Hierop was ook de programmering afgestemd.
 
De raadsleden zijn ingelicht over de financiële problemen, maar op dit stuk rust voorlopig nog een zware geheimhouding. Of de gemeente Barendrecht nog iets kan doen voor Lekker & Live is nog onduidelijk.

Het was wethouder Margo Stolk er veel aangelegen om als wethouder cultuur en evenementen wat meer reuring in Barendrecht te brengen, want naburige gemeenten als Albrandswaard en Ridderkerk hebben wel grotere festivals. Barendrecht heeft op een enkel optreden van de plaatselijke Harmonievereniging niets en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen.