CDA wil zorghotel met respijtzorg in Barendrecht

24 January 2023, 11:02 uur
Lokaal
mainImage
CDA Barendrecht
Petra de Kam.

CDA Barendrecht pleit voor een zorghotel in Barendrecht dat tevens ruimte biedt voor respijtzorg. Volgens raadslid Petra de Kam kan respijtzorg kan in het zorghotel heel goed gerealiseerd worden. Het CDA is hierover al in gesprek met de deskundigen van Kijk op Welzijn. Op de vraag aan wethouder de Hoop in de Commissie Samenleving om samen met het CDA deze gesprekken voort te zetten kwam een positieve reactie.

In het meerjarenprogramma 22-26 is het CDA voorstel voor een zorghotel in Barendrecht al opgenomen. Nu wordt een start gemaakt met het verkennen van de concrete mogelijkheden. Herstellen in je eigen vertrouwde omgeving gaat sneller en beter. Bij respijtzorg kan de mantelzorger even op adem komen omdat de zorg tijdelijk wordt overgenomen. Graag gaat het CDA in gesprek met inwoners over nut, noodzaak en wensen.

Als het aan het CDA ligt gaat Zorghotel Barendrecht er zo snel mogelijk komen. Voor veel Barendrechters in toch al moeilijke omstandigheden zal het zorghotel met respijtzorg een zegen zijn.