5 February 2023, 14:02 uur
Lokaal
BVV Barendrecht
Leen van Steensel.

Barendrecht kende een goede zaterdag. De rood-witten wonnen met 1-0 van Sparta Nijkerk en zagen de concurrentie – koploper GVVV en achtervolgers ACV en Stedoco – punten morsen. Spits Robbert Olijfveld was halverwege de tweede helft de matchwinner. Door de winst schuiven de ploegen in de top van de Derde Divisie weer wat dichter naar elkaar. Sportlust’46 – komende zaterdag in Woerden de tegenstander van Barendrecht – won ook en blijft op plek 3, net voor de rood-witten.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel had een aanvallende opstelling het veld in gestuurd. Voorin de spitsen Olijfveld en Tren Drexhage, Maroune Bakour op de vleugel en Aness Serghini en Niels Vorthoren daar achter. Joey Jongman bewaakte het middenveld, Danny Monster stond opnieuw in het centrum van de verdediging, met naast hem Max van Dijk. Stanley Husen was geschorst, hij zat langs de kant naast het geblesseerde trio Sam van de Kreeke, Oleg Mrowicki en Jesper van den Bosch.

Barendrecht kende een stormachtig begin, Sparta Nijkerk werd direct met de rug tegen de muur gezet. Kansen voor Robbert Olijfveld en in de rebound Niels Vorthoren gingen er niet in.Aness Serghini stuitte op Nijkerk-keeper Johan Jansen, die ook al redde op een kopbal van Marouane Bakour. Nadat het offensief wat was weggeëbd, kwam Sparta Nijkerk opzetten, al leidde dat niet tot kansen. Olijfveld was er na ruim een half uur wel dichtbij, maar opnieuw was Jansen de stoorzender.

Uitblinker
Ook na de rust groeide de sluitpost van de Veluwenaren uit tot de uitblinker. Twee knappe aanvallen van Barendrecht eindigden bij Jansen. Eerst kwam Joey Jongman alleen voor het doel, maar kon de bal niet afwerken. Even later was Serghini dicht bij succes, weer redde de keeper van Nijkerk.

Tot de 66e minuut toen Robbert Olijfveld attent was bij een terugspeelbal, nu was Jansen wel geslagen, 1-0. Eindelijk had Barendrecht de taaie Spartanen liggen. Voor Olijfveld was het doelpunt alweer nummer tien van dit seizoen.

Maar Barendrecht was er nog niet, in de slotfase kwam Sparta Nijkerk – dat eigenlijk veel te laag staat – nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. Maar nu toonde Barendrecht-keeper Bradly van der Meer zijn kwaliteiten door enkele inzetten onschadelijk te maken.

Tren Drexhage had in een counter nog de 2-0 op zijn schoen, maar schoot over. Het bleef 1-0 waarmee Barendrecht drie belangrijke punten pakte.