Barendrechts Dagblad | Burgemeester sluit woning aan Wilgenwede in Barendrecht
mainImage

Burgemeester sluit woning aan Wilgenwede in Barendrecht

Jan van Belzen.
16 april 2021, 18:46 uur
Lokaal

Jan van Belzen, burgemeester van Barendrecht, heeft woensdag een woning aan de Wilgenwede in Barendrecht met spoed gesloten naar aanleiding van het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs, (vuur)wapens en ruim € 150.000 aan contant geld. Tevens is spookbewoning geconstateerd. ''Ik heb de woning gesloten op grond van artikel 13B Opiumwet gedurende zes maanden'', aldus Jan van Belzen in een brief aan de gemeenteraad.

Crimineel misbruik van huurwoningen is een bekend fenomeen. Criminele misbruiken onder andere huurwoningen om anoniem te verblijven en/of illegale activiteiten uit te voeren. In onderhavige casus is de woning gebruikt voor het opslaan en verbergen van drugs, (vuur)wapens en (met criminaliteit verdiend) geld. Dit heeft negatieve gevolgen voor betrokkenen, maar ook de veiligheid van de woonomgeving.

De handel in drugs, dan wel het daartoe aanwezig hebben, is verboden op grond van de Opiumwet. De aanwezigheid van en handel in drugs kan leiden tot gevaarlijke situaties, openbare orde verstoringen, overlast en aantasting van het woon- en leefklimaat. Om dit te beëindigen is bestuurlijke interventie noodzakelijk om herhaling te voorkomen.


Foto: Gemeente Barendrecht