Barendrechts Dagblad | Burgemeester deelt corona-zadelhoesjes uit aan scholieren
mainImage

Burgemeester deelt corona-zadelhoesjes uit aan scholieren

6 oktober 2020, 08:53 uur
Lokaal

In aanvulling op de landelijke coronamaatregelen en –campagne, is de gemeente Barendrecht gestart met een lokale campagne in de buitenruimte. Burgemeester Jan van Belzen verrichtte dinsdagochtend de aftrap. Op Campus Lagewei bij het Dalton Lyceum en Calvijn Groene hart deelde Van Belzen zadelhoesjes uit.

Dit deed de burgervader om 08.15 uur en dat is precies het moment dat de leerlingen in de klas moeten zitten. Een paar laatkomers kregen de zadelhoesjes met de tekst 'Goede reis. Geef elkaar de ruimte want corona is ook onderweg' persoonlijk van de burgemeester overhandigd. De leerlingen die wel op tijd in de les zaten, troffen later een 'corona-zadelhoesje' op hun fiets'.

De lokale campagne is zichtbaar, positief van toon en communiceert ‘on the spot’, oftewel daar waar Barendrechters zich regelmatig bevinden. Denk aan recreatiegebieden, winkelcentra, parken, het OV en de weekmarkt. Barendrechters komen daar verschillende boodschappen tegen en worden zo op een positieve manier gewezen op (het naleven van) de belangrijkste corona-maatregelen. De gemeente gebruikt onder andere driehoeksborden, straatstickers en voorzien fietsen van zadelhoesjes met een boodschap. Ook worden sociale media ingezet.

 


Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons