mainImage

Bloemen voor vrijwilligers Ans van der Wel en Kees Silvis

24 november 2022, 18:59 uur
Lokaal

Ans van der Wel en Kees Silvis kregen donderdagmiddag uit handen van wethouder Miranda de Hoop een bos bloemen uitgereikt als dank voor de vrijwilligerswerkzaamheden om statushouders op weg te helpen in hun nieuwe woonplaats Barendrecht. Ans en Kees hebben zich altijd met hart en ziel ingezet voor het platform opvang statushouders in Barendrecht. Afgelopen zomer hebben zij aangegeven zich meer te willen richten op andere mooie bezigheden.

Voor hun verdiensten werden zij donderdag door de gemeente Barendrecht in aanwezigheid van 13 andere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Afgelopen jaar is de Wet inburgering 2021 in werking getreden. De gemeente heeft in de nieuwe wet meer een regierol.

''In een ander land terechtkomen, de lokale gebruiken leren kennen, de taal leren, naar school gaan, sporten en nieuwe mensen ontmoeten. Het is nogal wat. De afgelopen jaren hebben Ans van der Wel en Kees Silvis zich ongelooflijk ingezet voor de verbinding tussen de partijen in Barendrecht. Met trots mogen zij ook wel zeggen dat hier het Project Goede Buur uit voort is gevloeid. Een project waarbij vele partijen samenwerken om statushouders zich thuis te laten voelen in Barendrecht'', sprak wethouder Miranda de Hoop.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad