Bibliotheek Barendrecht Carnisselande eindigt bij 5 beste bibliotheken

13 November 2023, 17:41 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Barendrecht

Bibliotheek Barendrecht Carnisselande (’t Plein) deed mee aan de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland. Er waren vijf bibliotheken genomineerd. De titel ging naar Bibliotheek Dommeldal. ’t Plein heeft dus niet gewonnen, maar mag zich wel een van de vijf beste bibliotheken van Nederland noemen.  

’t Plein is een centrale plek waar iedereen welkom is voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. Behalve de bibliotheek hebben ook de wijkteams en de Veiligheidspost er hun plek gevonden. De bibliotheek is een echte wijkbibliotheek van en voor de inwoners van Carnisselande. 

Spannende strijd  
Er ging heel wat vooraf aan de bekendmaking. Een vakjury bezocht de bibliotheek en keek kritisch naar onder meer de collectie, het personeel en de uitstraling van de bieb. De jury nam ook de invulling van de maatschappelijke opdracht en de samenwerkingsverbanden onder de loep. Dit jaar gaf de jury extra aandacht aan de activiteiten en evenementen in de bibliotheek. Zo staat in het juryrapport: “Met de vestiging in Carnisselande heeft de Bibliotheek Aanzet een zeer aantrekkelijke bibliotheek in het centrum van het werkgebied neergezet. Enthousiaste medewerkers en vrijwilligers bestieren de verschillende onderdelen van de vestiging. De jury werd warm en hartelijk ontvangen: niet alleen door bibliotheekcollega’s, maar ook door medewerkers van de brandweer en politie, die spreekuren verzorgen in de bibliotheek. De bibliotheek Carnisselande werkt duidelijk toe naar de positie van community library, met een breed activiteitenprogramma, dat in samenwerking met verschillende partners wordt georganiseerd.” Behalve het oordeel van de vakjury telden de stemmen van het publiek mee.  

Beste bieb van Carnisselande
Bibliotheekblad en NBD Biblion organiseren deze verkiezing jaarlijks. De prijs werd uitgereikt tijdens het congres Bibliotheekplaza in Amsterdam. Deborah Vink, rayonmanager: “Natuurlijk vinden we het jammer dat we niet gewonnen hebben. Maar we hebben een geweldige tijd achter de rug waarin we iedereen hebben laten zien dat ’t Plein een fantastische bibliotheek is. En dat geldt natuurlijk voor álle genomineerden. We feliciteren Bibliotheek Dommeldal van harte. En we blijven natuurlijk gewoon doorgaan als de beste bibliotheek van, voor en met iedereen in Carnisselande.”  

Bibliotheek AanZet
Bibliotheek Barendrecht Carnisselande is een van de 30 vestigingen binnen Bibliotheek AanZet.

Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van - de bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen.