Barendrechts Dagblad | Bewoners De Driehoek maken zich zorgen over leefbaarheid
mainImage

Bewoners De Driehoek maken zich zorgen over leefbaarheid

14 oktober 2021, 09:43 uur
Lokaal

Onze karakteristieke en rustige wijk, de Driehoek in Barendrecht, wordt "overvallen" met allerlei bouwscenario´s. Eén wordt er al uitgevoerd; een appartementencomplex van 93 woningen met 3 én 4 woonlagen. Een verdubbeling! van het aantal inmiddels gesloopte woningen.

Ook zijn er plannen om het Trefpunt (de ouwe Groen van Prinstererschool) te slopen, een gebouw met karakter waar allerlei verenigingen een plek hebben. Alle authentieke panden verdwijnen langzamerhand uit ons dorp, die herinneren aan ons oude Barendrecht.

Ook het voorstel om in deze kleine rustige woonwijk een discounter te openen baart ons zorgen.

Op dit moment is er alleen bestemmingsverkeer. Tientallen jaren geleden is er bewúst voor gekozen, door ons gemeentebestuur, om een afsluiting te maken van de Dr. Kuyperstraat naar het Achterom. Dit om o.a. sluip- en vrachtverkeer (denk aan bevoorrading discounter) tegen te gaan. Deze situatie willen wij zo houden.
 
Kortom al deze mogelijke scenario's zouden een enorme impact kunnen krijgen op ons leefklimaat. Binnenkort vindt er een commissie- en raadsvergadering plaats, waarin als eerste van deze ontwikkelingen, de sloop van Het Trefpunt wordt besproken en de eventuele gevolgen.

Wij betreuren het dat tot nu toe niet alle bewoners van de Driehoek door de gemeente worden geïnformeerd over de plannen van het Trefpunt en roepen alle bewoners op om hun stem over dit plan te laten horen!
 
Wil je als gemeente karakter tonen? Sloop het Trefpunt nooit, renoveer en waardeer het Trefpunt.
 


Door: Bewonerscomité De Driehoek | Foto: Ingezonden