Barendrechters steunen Roparun-deelnemers bij laatste stukje (foto's)

20 May 2024, 15:57 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

Ruim 200 Roparun-teams passeerden maandag Barendrecht op weg naar het laatste stukje naar Rotterdam, waar op de Coolsingel traditioneel het finishdoek hangt. Op de Binnenlandse Baan in Barendrecht kregen zij nog een spreekwoordelijk steuntje in de rug van de plaatselijke bevolking en het college van B en W van Barendrecht. Onder meer burgemeester Ronald Schneider en de wethouders Margo Stolk en Lennart van de Linden waren aanwezig. Ook raadsleden zoals Tina Jakoeb, Jonathan de Vrijman, Richard Carlebur, Willem Booij en Petra de Kam-Benard kwamen rond het middaguur een kijkje nemen.

Op het Binnenhof waren speelactiviteiten en eet- en drankwagens. Exxact Barendrecht deed uitgebreid verslag van de doorkomst en op de locatie verzorgde Ed Verhage, ook voorzitter van Exxact, de presentatie.

Ook op het Doormanplein maakte de plaatselijke horeca er met muziek en een buitenbar een waar feestje van. Daar was het weer net iets drukker dan op het Binnenhof. Misschien toch een idee om dit volgend jaar te combineren?