mainImage

Barendrechters klagen over overlast van maaltijdbezorgers

4 augustus 2022, 15:47 uur
Lokaal

De raadsleden van de EVB krijgen wij nu van inwoners nog regelmatig klachten over het parkeer- en rijgedrag van maaltijdbezorgers op bezorgscooters. Hierover stelt Roeland Bol vragen aan het college van B en W.

''In het kleine winkelcentrum aan de Paddeweg zijn voornamelijk restaurants aanwezig die hun maaltijden via bezorgscooters bezorgen. In de beantwoording van onze schriftelijke vragen over de overlast van bezorgscooters van 24 juli 2018 (kenmerk 24257) gaf het college aan dat er een specifieke horeca-boa is die contact heeft met ondernemers die maaltijden bezorgen. In gesprekken met deze ondernemers zouden dan het parkeer- en rijgedrag van bezorgscooters onder de aandacht worden gebracht. En er zou worden gewerkt aan een integrale aanpak met de politie.

1. Kunt u aangeven wat op dit moment uw beeld is van de overlast van bezorgscooters in Barendrecht? Is deze integrale aanpak bijvoorbeeld van de grond gekomen? Kunt in uw beschouwing zowel de meldingen van overlast bij de gemeente als de bevindingen van de horeca-boa betrekken?
2. Ziet u nog kansen in het voorkomen van overlast van bezorgscooters in Barendrecht?

3. Hoe vaak zijn er de afgelopen tijd gesprekken geweest met ondernemers met (bezorg-)restaurants aan de Paddeweg? Ziet u nog mogelijkheden om overlast in deze wijk te beperken?

Bezorgrestaurant in het centrum

Binnenkort opent restaurantketen De Beren een afhaalrestaurant aan de Middenbaan opent, met een ruimte voor bezorging. De bezorgers zullen dan via een in/uitgang aan de achterzijde van het pand, beneden aan het Onderlangs, uitrijden. Dit zou betekenen dat er een toename valt te voorzien aan het (bezorg)scooterverkeer in het centrum.

4. Bent u bereid om pro-actief met de uitbaters van dit bezorg- en afhaalrestaurant in overleg te gaan om eventuele overlast van bezorgscooters te beperken?