22 March 2024, 10:18 uur
Lokaal
Cees Brussé

Barendrecht verdedigt zaterdag zijn koppositie in de Derde Divise B bij OJC Rosmalen. In Brabant wordt zaterdagavond om 18.00 uur afgetrapt.

OJC Rosmalen blinkt dit seizoen voorlopig vooral uit in gelijke spelen. Pas 5 keer stapte de ploeg met een overwinning van het veld, terwijl maar liefst 10 van de 25 gespeelde wedstrijden in een remise eindigde. Na de winterstop komt OJC nog maar moeizaam op gang: zaterdag werd er bijvoorbeeld met 4-2 verloren bij SV Meerssen, terwijl dit kalenderjaar ook Quick (4-1) en SteDoCo (4-1) al met ruime cijfers wonnen van de Brabanders. Mede door die nederlagen moet OJC Rosmalen oppassen dat er verderop in het seizoen niet in serieuze degradatiezorgen komt; voorlopig houdt de ploeg nog drie tegenstanders onder zich op de ranglijst.

Barendrecht is juist de lijstaanvoerder en liep afgelopen week ondanks een gelijkspel tegen Blauw Geel (0-0) zelfs iets uit op zijn voornaamste concurrenten. De voorsprong op SteDoCo is drie punten, terwijl achtervolger TEC door een midweeks gelijkspel (eveneens 0-0 tegen Blauw Geel) inmiddels vier verliespunten achterstand heeft op de Bongerdbewoners. Trainer Leen van Steensel en zijn ploeg hebben zich inmiddels nadrukkelijk uitgesproken dat het kampioenschap dit seizoen het doel is, dus Barendrecht zal in de resterende negen competitieduels de favorietenstatus moeten waarmaken. Dat moet het in de komende twee wedstrijden overigens wel doen zonder aanvoerder Danny Monster, die na zijn rode kaart in de slotminuut tegen Blauw Geel voor twee wedstrijden geschorst is.

Eerder dit seizoen boekte Barendrecht op de eigen Bongerd een 3-0 zege op OJC Rosmalen, dat toen keeper Keeris vlak voor rust zag uitvallen met een vervelende handblessure. Op dat moment had Romano van der Stoep al voor een snelle Barendrechtse voorsprong gezorgd, die na rust dankzij Vugts en opnieuw Van der Stoep verder werd uitgebreid. Zaterdag gaan de rood/witten weer voor drie punten in Rosmalen, waar om 18.00 uur wordt afgetrapt.