Barendrecht weer onderuit tegen Gemert en raakt koppositie kwijt

31 March 2024, 10:30 uur
Lokaal

Een slechte zaterdag voor BVV Barendrecht. De ploeg van trainer Leen van Steensel verloor voor de tweede keer dit seizoen van Gemert. Op sportpark De Bongerd waren de Brabanders zaterdag met 2-0 te sterk. Bovendien won SteDoCo thuis met 4-0 van  de Baronie. Door deze zege wipt SteDoCo op de ranglijst over Barendrecht heen en heeft het de eerste plaats in bezit. Barendrecht heeft evenveel punten maar een iets minder goed doelsaldo.

Gemert heeft zaterdagmiddag haar status als reuzendoder in de derde divisie weer volledig waargemaakt. Ralf Kemper voor rust en Wout Barten na de hervatting tekenden voor de Gemertse treffers. Het begin was duidelijk voor de thuisclub, hierbij geholpen door Romeo Okonkwo die tot twee keer toe voor een hachelijke situatie voor zijn doel zorgde. In de 20 minuut ontsnapte Gemert wederom toen een inzet van Barendrechter Bayram op de lat uiteen spatte.

Bij het eerste de beste gevaar van Gemert was het wel direct raak. Ralf Kemper was er in de 28e minuut als de kippen bij om een prima actie van Job Michels doeltreffend af te ronden, 0-1.

Een behoorlijke domper voor Barendrecht dat even nodig had om deze tegenvaller te verwerken. Pas in de laatste minuten voor rust werden de gastheren weer dreigend. In de 36e minuut bokste Okonkwo een inzet van Jouhri uit zijn doel en in de 45e minuut kon Fabrizo Deben op de doellijn nog net een schot van Jongman onschadelijk maken.

Ook na rust had Barendrecht de overhand, maar Gemert beet nu wel meer van zich af. De meeste kansen waren echter voor de thuisclub die er niet in slaagde om een van die kansen te verzilveren. Toch leek in de 72e minuut de gelijkmaker te vallen, maar deze vond geen genade in de ogen van de arbitrage. Aangever Vugts stond buitenspel, voordat Olijfveld scoorde.

Net als in de eerste helft was Gemert wel efficiënt voor de goal. In de 84e minuut bezorgde wederom Job Michels, na een prima actie op de vleugel, de bal op een presenteerblaadje bij invaller Wout Barten die vervolgens heel Barendrecht in rouw dompelde met de 0-2.