20 April 2024, 20:12 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad
Tren Drexhage.

Barendrecht heeft zaterdagavond verzuimd om te profiteren van de misstap van koploper SteDoCo bij TEC. De [ploeg uit Hoornaar verloor vanmiddag met 3-2 en daardoor had Barendrecht met een overwinning bij Unitas met drie punten kunnen uitlopen. Dat lukte niet, want de ploeg van trainer Leen van Steensel verloor zelf ook verrassend in Gorinchem van de ploeg die eennalaatste staat. Unitas was met 2-1 te sterk.

De thuisclub opende in de 5e minuut al de voorsprong door Raphael Nartey. Nog voor rust voerde Unitas de voorsprong op naar 2-0. De tweede Gorinchemse treffer kwam op naam van Giannique de Vulder. In de tweede helft was Barendrecht op sportpark Molenvliet heer en meester, maar de aansluitingstreffer wilde maar niet vallen. Dat gebeurde pas in de 89ste minuut. Toen tekende  Tren Drexhage, die aan het eind van het seizoen naar ARC vertrekt, voor de 2-1. De aansluitingstreffer viel echter te laat om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Bij Barendrecht ontbrak Danny Monster en kregen Luc Dielhof en Timo de Graaf in de wedstrijd tegen Unitas een gele kaart. BVV Barendrecht staat qua punten, 61 uit 30, gelijk met koploper SteDoCo, maar die club heeft een beter doelsaldo (+2).