Barendrecht simpel langs Meerssen; mooi eerbetoon aan Marcel Brienen

24 September 2023, 10:54 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

Barendrecht is na de zesde speelronde nog steviger aan kop gekomen van de Derde Divisie B. Tegenstander SV Meerssen werd in een sterk eerste halfuur onder de voet gelopen, waardoor de wedstrijd op sportpark De Bongerd al snel gespeeld was. Uiteindelijk werd het 5-2 voor de rood/witten.

Men kon een speld horen vallen tijdens de indrukwekkende minuut stilte die voorafging aan het duel op De Bongerd. Het plotsklapse overlijden van voormalig vlaggenschip-boegbeeld Marcel Brienen maakte deze week diepe indruk binnen de vereniging, waarbij tientallen BVV’ers vrijdag tijdens de begrafenis al de laatste eer hadden bewezen aan het lid van verdienste.

Na een luid applaus ging het vizier op de wedstrijd, die Barendrecht weer startte met Danny Monster. In het midweekse bekerduel met GVVV ontbrak de routinier nog, maar tegen SV Meerssen was hij fit genoeg om te beginnen. Ook Sam van der Kreeke had een basisplaats, waardoor Tren Drexhage genoegen moest nemen met de bank.

Promovendus SV Meerssen wist in de Derde Divisie B nog niet te winnen, en maakte het Barendrecht in de openingsfase van de wedstrijd ook niet lastig. Eerst ging er nog een streep door een treffer van Van der Kreeke vanwege buitenspel, maar al binnen 10 minuten stond het toch 1-0: Robbert Olijfveld profiteerde optimaal van de ruimte die voor hem werd vrijgemaakt en schoot vanaf de rand van de zestien binnen.

Barendrecht hield de druk op de ketel en ging op zoek naar een grotere voorsprong. Al vijf minuten later leek die er te komen, maar een poging van Olijfveld werd op de doellijn door iedereen gemist en uiteindelijk door een Limburgse verdediger weggewerkt. Een tegenvaller was even later het uitvallen van Sam van der Kreeke, die ook dit seizoen nog niet blessurevrij is. Jeugdtalent Omer Karacagun uit het Onder-23 team was zijn vervanger.

Gelukkig kon Barendrecht vlak daarna weer juichen. Een voorzet van links van Nadir Jouhri werd uitstekend binnen gekopt door Romano van der Stoep (2-0). Op haast identieke wijze werd het twee minuten later zelfs 3-0; ditmaal kwam de voorzet van de rechterkant en was centrale verdediger Timo de Graaf het eindstation: 3-0.

Barendrecht bleef aanzetten en kreeg van SV Meerssen weinig weerstand. Al na 32 minuten werd het 4-0 door de tweede treffer van Van der Stoep, die ditmaal knap kon binnenschieten bij de tweede paal. Een monsterscore hing in de lucht, maar Barendrecht leek zijn krachten ook een beetje te willen sparen voor het restant van de wedstrijd. Op slag van rust was daar opeens SV Meerssen dat het doel wist te vinden: een knappe solo van Everaers resulteerde in de 4-1 op sportpark De Bongerd, waarmee beide ploegen de rust opzochten.

Na de thee keerde doelpuntenmaker De Graaf niet terug bij Barendrecht; Sven Dijkgraaf was zijn stand-in. Die moest vijf minuten na de rust een tweede Meerssen-treffer toestaan; Bryan Simons maakte de 4-2 en even leken de Limburgers er weer in te geloven. Na twee goede kansen over en weer herstelde Robbert Olijfveld na een uur de marge; hij draaide knap weg en schoot hard de 5-2 in de dak van het doel.

Daarmee was het duel alsnog gespeeld op sportpark De Bongerd. Invaller Niels Vorthoren was in de slotfase nog tot twee keer toe ongelukkig voor het doel en slaagde er niet in nog een zesde Barendrecht-treffer te maken. Ook Meerssen was nog dichtbij succes, maar een inzet van de Limburgers eindigde vlak voor tijd op de paal. Met een 5-2 eindstand op het scorebord maakte scheidsrechter Cantineau er na 90 minuten een einde aan.