mainImage

Barendrecht reist af naar nummer twee FC Lisse

15 oktober 2021, 10:12 uur
Lokaal

Het eerste elftal van BVV Barendrecht reist zaterdag in de negende speelronde van de Derde Divisie af naar de Bollenstreek. FC Lisse is dan de gastheer en tegenstander van de rood/witten.

Met FC Lisse treft Barendrecht een ploeg in vorm. Na een stroeve start met nederlagen in de eerste twee speelrondes is FC Lisse inmiddels zes duels op rij ongeslagen, waarbij vijf van die wedstrijden bovendien gewonnen werden. DOVO (3-0), Hoek (4-2), DVS ’33 (2-1), SteDoCo (3-1) en Staphorst (3-1) werden achtereenvolgens aan de zegekar gebonden. Door die uitstekende serie staat de ploeg van trainer Raymond Bronkhorst inmiddels op de tweede plaats en hoeft het alleen nog koploper Sparta Nijkerk boven zich te dulden. De amateurgrootmacht uit de Bollenstreek, die drie afdelingstitels op zijn naam heeft staan en in 2008 zelfs de algehele landskampioenschap voor amateurs veroverde, verkeert dus in blakende vorm.

Ook Barendrecht heeft over de recente duels weinig reden tot klagen, al zullen de rood/witten met name een vervelende nasmaak hebben overgehouden aan de thuisbeurt van afgelopen zaterdag. Tegen hekkensluiter Goes kwam Barendrecht niet verder dan een 2-2 gelijkspel, een week na de juist knappe overwinning bij Harkemase Boys (4-2). Barendrecht pakte zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en verliet daarmee de onderste regionen van de ranglijst, waar het na een ongelukkige seizoenstart terecht was gekomen. Trainer Richard Elzinga moet in de voorhoede nog vaak puzzelen in zijn basiself, vooral omdat de beoogde targetman Bart Deprez nog veel blessureleed kent. Ook middenvelder Danny Monster is nog niet volledig fit en begint tegen Lisse mogelijk op de bank.

De laatste ontmoeting tussen Lisse en Barendrecht was daags voordat de coronacrisis losbarste, op schrikkeldag 29 februari 2020. De Bollenploeg won die wedstrijd met 1-0 op sportpark De Bongerd. Zaterdag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar, ditmaal op sprotpark Ter Specke. Daar wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.