Barendrecht pakt bij Sportlust’46 de tweede overwinning

3 September 2023, 15:49 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

Barendrecht heeft de tweede zege van het seizoen in de Derde Divisie B te pakken. De rood-witten, in het blauw gestoken, wonnen bij Sportlust’46 in Woerden met 1-0. Topscorer Robbert Olijfveld knikte vlak voor rust de enige treffer tegen de touwen. Winnen bij Sportlust is een knappe prestatie, want de afgelopen twee seizoenen lukte dat de Bongerd-formatie niet. Eerder werd een 2-0 voorsprong verspeeld tot 2-2, vorig jaar verloor de ploeg van trainer Leen van Steensel met 2-0.

Deze editie begon voor de bezoekers zonder Joey Jongman, de spelmaker is niet fit en zat ook niet op de bank. Taner Bayram was zijn vervanger. Brent Vugts was weer terug, daardoor begon Aness Serghini op de bank.

De eerste kansen waren voor Barendrecht, maar een inzet van Vugts op aangeven van Oleg Mrowicki ging naast. Ook pogingen van Tim Eekman, Romano van der Stoep en Bayram hadden geen resultaat. De beste kans voor rust was voor Van der Stoep na knap voorbereidend werk van Vugts, maar de Haagse middenvelder kreeg zijn voet er niet achter. Maar een minuut later was het wel raak. Eekman zette voor en Robbert Olijfveld kopte in de verste hoek raak, 0-1. Het derde succes alweer dit seizoen voor de Rotterdamse spits.

Na rust had Barendrecht opnieuw de overhand, al kreeg Sportlust’46 ook mogelijkheden. Een kopbal van Berkvens ging over. Brent Vugts  had er 0-2 van kunnen maken, maar miste. Halverwege de tweede helft moest aanvoerder Danny Monster geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Gilmaro van de Werp die daarmee zijn eerste competitieminuten maakte.

In de slotfase begon de thuisploeg er weer in te geloven, de mogelijkheid voor Abdallah al Mahdi had geen resultaat. Ook kansen voor Olijfveld en Luc Dielhof leidden niet tot de beslissing. Sportlust kwam nog een keer gevaarlijk door. Barendrecht mazzelde toen het schot van

Laghmouchi via de bovenkant lat over ging. In de laatste vijf minuten extra hield Barendrecht stand, zodat er na twee mislukte pogingen nu wel in Woerden werd gewonnen.