Lokaal
Digitaal Dagblad

Barendrecht komt zaterdag alweer voor de derde keer in actie in oefenverband. Ter voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen gaan de rood/witten op bezoek bij Kozakken Boys. In Werkendam wordt om 15.00 uur afgetrapt.

De ploeg uit Werkendam behoort tot de grootmachten van het vaderlandse amateurvoetbal, maar moest afgelopen seizoen wel een stapje terug doen. De Kozakken eindigden als voorlaatste in de Tweede Divisie en komen daarin dit seizoen uit in de Derde Divisie B. Daarmee bewandelt Kozakken Boys de omgekeerde route als Barendrecht, dat dankzij de titel in de Derde Divisie B dit seizoen juist weer terugkeert op het hoogste amateurpodium.

Dinsdagavond oefenden de rood/witten tegen Jong Sparta Rotterdam. De toeschouwers werden verwend op sportpark De Bongerd, waar Barendrecht binnen 10 minuten op voorsprong kwam door Aness Serghini (1-0). Na rust kwamen de Sparta-beloften snel langszij, maar even later zorgde Brent Vugts met een fraai afstandsschot voor een nieuwe voorsprong (2-1). Ook die werd weer onschadelijk gemaakt door de Spartanen. Vlak voor tijd nam Barendrecht wederom de leiding door een doelpunt van nieuweling Nino Urban (3-2), maar het slotakkoord was toch weer voor Jong Sparta, dat vijf minuten voor tijd de eindstand van de attractieve wedstrijd op 3-3 bepaalde.