Barendrecht maakt nog kleine kans op behalen van play-offs

26 May 2023, 12:44 uur
Lokaal
mainImage
BVV Barendrecht
Leen van Steensel.

Barendrecht heeft op de slotdag van de competitie nog een kleine kans op deelname aan de nacompetitie. In het thuisduel tegen GVVV zal Barendrecht op sportpark De Bongerd die eventuele kans moeten verzilveren.

De Veenendalers hebben een periodetitel op zak, nu ACV kampioen is en zij de tweede plaats gaan pakken. Samen met plaatsgenoot DOVO zullen zij strijden om een plek in de Tweede Divisie. Wie als nummer drie bij hen aansluit, wordt zaterdag bekend. Barendrecht, de huidige nummer drie in de Derde Divisie, maakt nog een kleine kans op de derde periodetitel, maar de ploeg van trainer Leen van Steensel heeft de zaak niet meer in eigen hand.

Barendrecht won zaterdag met 2-1 bij Ter Leede, maar liep net als eerder in de laatste weken schorsingen op. Daardoor zijn Aness Serghini en Tim Eekman zaterdag niet inzetbaar tegen GVVV. De Blauwen vergooiden afgelopen zaterdag hun titelaspiraties door met 1-2 te verliezen van Rijnvogels, waardoor ACV – dat wel won – zich vorige week verzekerde van het kampioenschap en promotie naar de Tweede Divisie. Dat moet GVVV na dit weekend gaan bereiken via de nacompetitie.

Voordat die van start gaat, wacht dus eerst het slotduel van de competitie tegen Barendrecht. De rood/witten waren eerder dit seizoen in Veenendaal knap met 5-2 te sterk voor GVVV. Zaterdag volgt ongetwijfeld opnieuw een spannend duel, waarbij het oog ook op verschillende andere velden zal moeten worden gericht. Er wordt zaterdag om 14.30 uur op alle velden afgetrapt, dus ook op sportpark De Bongerd.