Barendrecht komt drie keer op voorsprong tegen Jong Sparta: 3-3

24 July 2024, 12:29 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad
Nino Urban.

Een oefenduel tussen Barendrecht en Jong Sparta Rotterdam op sportpark De Bongerd eindigde dinsdagavond in een gelijkspel. De twee aanvallend ingestelde ploegen scoorden in een aantrekkelijke wedstrijd allebei drie keer: 3-3. De ploeg van trainer Leen van Steensel kwam tot drie keer toe op een voorsprong, maar de Rotterdammers kwamen even zo vaak langszij. In de komende competitie treffen beide ploegen elkaar in de tweede divisie.

Aness Serghini opende dinsdagavond namens Barendrecht de score. De thuisclub hield de voorsprong tot aan de rust vast. In de tweede helft trad Jong Sparta met bijna een vernieuwd elftal aan. Alleen Youri Schoonderwaldt, Layee Kromah, Ayoni Santos en de al ingevallen Max de Ligt (die kwam voor de geblesseerd uitgevallen Jaïr Haakmat) bleven staan. Een van dit viertal was al snel in de tweede helft van waarde. Na een fout in de opbouw van Barendrecht was Kromah er namelijk als als de kippen bij en tekende voor een leeg doel voor de 1-1. Drie minuten later had Jong Sparta zelfs op voorsprong kunnen, misschien wel moeten, komen. Zowel Dano Lourens als Aymane Bais konden namelijk van dichtbij uithalen, maar stuitte op Gomes. Barendrecht was even nergens te bekennen in de tweede helft, totdat Vugts tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Schoonderwaldt opdook. Eerst schoot de aanvaller over, waarna hij één minuut later op schitterende wijze de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht. Van zeker 25 meter krulde Vugts de bal in de kruising: 2-1.

Jong Sparta kon dus opnieuw in de achtervolging, al liet het andermaal blijken weinig kansen nodig te hebben om tot scoren te komen. Kromah gaf aan de rechterkant van het veld de bal namelijk perfect voor op Ayoni Santos, die hard raak schoot: 2-2. Ook na deze gelijkmaker bleef de tweede helft spectaculair. Olek Mrowicki leek Barendrecht al snel na die goal van Santos opnieuw op voorsprong te zetten, maar Schoonderwaldt voorkwam dat. Tien minuten voor tijd scoorde Barendrecht alsnog. Nino Urban kwam vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en vond de verre hoek: 3-2.

Ook deze Barendrechtse voorsprong was echter van korte duur. Invaller Egeron Gorisson ging namelijk op voor zijn eerste goal voor Jong Sparta. Met een fraaie stift verschalkte hij Gomes, waarna Jong Sparta in de absolute slotfase de wedstrijd nog naar zich toe had kunnen trekken. Bais schoot echter naast en luttele minuten later kon Lourens zijn inzet geen kracht meegeven.

Door: Voetbal Rotterdam