Barendrecht dinsdag voor de beker naar GVVV in Veenendaal

19 September 2023, 17:15 uur
Lokaal
mainImage

Barendrecht heeft vanavond (dinsdag) alweer een belangrijk duel op het programma staan. In de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker gaan de rood/witten dan op bezoek bij GVVV.

In Veenendaal treft Barendrecht de competitiegenoot van vorig seizoen. De ‘Blauwen’ wisten via de nacompetitie weer terug te keren naar de Tweede Divisie, die net als de competitie van Barendrecht inmiddels vijf duels onderweg is. Daarin boekte GVVV zaterdag een welkome eerste overwinning, door HFC in Haarlem met 1-0 te kloppen. De eerste vier duels hadden slechts twee punten opgeleverd middels gelijke spelen tegen ADO ’20 (2-2) en De Treffers (1-1), terwijl de duels tegen Scheveningen (1-3) en Rijnsburgse Boys (1-4) verloren gingen.

Barendrecht begon de competitie in de Derde Divisie B juist teleurstellend met een nederlaag bij promovendus AWC, maar wist de daaropvolgende vier duels te winnen. Met name de zege die de Bongerdbewoners in het restant van het duel tegen Quick uit hert vuur sleepte (2-1 na een 0-1 achterstand) gaf de ploeg van trainer Leen van Steensel zelfvertrouwen, dat met de knappe 2-0 overwinning bij SteDoCo afgelopen zaterdag verder werd versterkt. Na vijf duels zijn de rood/witten koploper in de Derde Divisie B. Barendrecht beleeft bovendien goede herinneringen aan haar laatste uitbeurt bij GVVV: in december vorig jaar werd de toenmalige koploper in Veenendaal met 5-2 verslagen.

GVVV was als Tweede Divisionist automatisch geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker. Barendrecht bereikte die ronde door in de eerste kwalificatiewedstrijd SC Genemuiden met 2-1 te verslaan. Nu wacht dinsdagavond dus een ontmoeting met GVVV. De winnaar van het duel bereikt het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, waarin ook de profclubs instromen. De bekerwedstrijd tussen GVVV en Barendrecht wordt dinsdagavond om 20.00 uur afgetrapt op sportpark Panhuis in Veenendaal.