mainImage

Ambtenaren Barendrecht en Albrandswaard gul aan Voedselbank

19 januari 2022, 15:51 uur
Lokaal

Veel medewerkers van de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard hebben rond de Kerst een donatie gedaan aan de Barendrechtse Voedselbank. Het personeel van beide gemeenten kon online een kerstpakket samenstellen, maar ook besluiten om het tegoed aan de Voedselbank te geven. De cheque werd woensdagmiddag uitgereikt door de Barendrechtse wethouder Cees Schaap en zijn collega Mieke van Ginkel uit Albrandswaard.

Maar liefst 4239,14 euro bracht de actie bijeen. Dat is volgens beide wethouders erg belangrijk. ‘’Ik ben onwijs trots dat ik hier met mijn collega mag zijn. Heel veel medewerkers hebben een donatie gedaan. Dat heeft een mooi bedrag opgeleverd’’, aldus wethouder Schaap. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat Barendrecht hard werkt aan een nieuwe locatie voor de Voedselbank, dat nu nog opereert vanuit porto cabins aan de Bachlaan.

‘’Dit bedrag is veel meer dan ik vooraf verwachtte’’, vult de Albrandswaardse wethouder Van Ginkel aan. Toen voorzitter Cees Versendaal van de Voedselbank het ingezamelde bedrag zag kon hij zijn ogen niet geloven. ‘’Wat een gigantisch bedrag. Dit had ik nooit bedacht.’’ Hij was zichtbaar ontroerd.

Versendaal legt uit waarom de Voedselbank het bedrag hard kan gebruiken: ‘’Door corona zijn er veel minder evenementen. Normaal zijn dat de plekken waar we geld inzamelen. Ook houden we andere doneeracties maar die zijn er de laatste twee jaar ook veel minder. Tegelijkertijd zijn de kosten, juist door de crisis, hoger geworden. We moeten bijvoorbeeld extra investeren in beschermingsmiddelen en rijden veel meer. Gelukkig hebben we wel veel donaties van particulieren gekregen. Dat geld en deze donatie helpt ons goed om de begroting sluitend te krijgen.’’


Foto: Jim Friederich