50.000 prikken in Barendrecht; lof voor GGD-organisatie

17 July 2021, 18:52 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad / Rene Dons
Jan van Belzen reikt een boeket uit aan locatiemanager Evelien van den Broek.

Op Hemelvaartsdag is de priklocatie in sporthal De Bongerd in Barendrecht geopend en morgen is het alweer de laatste dag dat hier de vaccins tegen het cornavirus worden toegediend. Burgemeester Jan van Belzen bracht zaterdagmiddag een bezoek aan de locatie om de mensen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en alle andere medewerkers die bij het project betrokken waren te bedanken voor hun goede werk. Bloemen waren er voor locatiemanager Evelien van den Broek en voor de overige medewerkers waren er drankjes en hapjes.

Ook de GGD-sprak in de persoon van projectleider Rens Kettner alom waardering uit. Hij meldde ook namens de GGD dat het project uitstekend is verlopen en er maar liefst 50.000 vaccins in Barendrecht zijn toegediend. ''En maandag dienen wij bij GGD Rotterdam-Rijnmond de miljoenste coronaprik al toe'', aldus de GGD-vertegenwoordiger. Dit zal waarschijnlijk op de SS Rotterdam gebeuren.

Veel Barendrechters hebben gebruik gemaakt van De Bongerd als priklocatie. ''Ik heb nog even met de politie gebeld, maar er zijn in al die weken geen incidenten geweest'', vertelde Van Belzen. ,,Er zijn een paar mensen onwel geraakt na hun prik, maar voor de rest is alles goed verlopen. Ik ben hier zelf ook gevaccineerd en toen viel mij de goede organisatie en de discipline bij de Barendrechters al op. Het is allemaal soepel verlopen door de mensen van de GGD, maar ook dankzij de beveiligers, de verkeersregelaars, de cateraar en de medewerkers bij de ontvangst. Het liep allemaal gesmeerd en daarom mijn bedankje voor al deze mensen.''