mainImage

4e TIDDO turn meetmoment bij Gymnastiekvereniging Barendrecht

22 juni 2022, 16:53 uur
Lokaal

Zondag 19 juni was de vierde en het laatste TIDDO meetmoment van dit turnseizoen, deze keer gehouden bij Gymnastiekvereniging Barendrecht. 130 jonge, talentvolle turnsters van elf verschillende verenigingen lieten hun turnkunsten zien in Barendrecht. Verdeeld over vier ronden en uitkomend in zes verschillende niveaus lieten alle meisjes zien dat zij hard geoefend hadden op alle elementen.

De jury bekeek of zij de oefeningen met wat hulp, goed zelf of al heel mooi en netjes konden uitvoeren. Alle turnsters gingen naar huis met een medaille, een diploma en een mooie ervaring. Naast de leiding vanuit alle verenigingen, de organisatie en de sponsors zorgden een enthousiaste groep vrijwilligers en juryleden ervoor dat de dag een succes was en goed verliep.  

Over TIDDO turnen 
Het TIDDO Turnen staat voor Diploma Turnen voor Turnsters In De Dop. Het 12SPRINGS TIDDO Turnen dient als een leuke en leerzame voorbereidingsactiviteit op latere uitstroom in de wedstrijdsport. Tijdens het TIDDO Turnen krijgen relatief jonge meisjes de kans om zich op een positieve wijze te ontwikkelen, hun plezier in de sport verder te ontdekken en een goede turnbasis te creëren voor de toekomst.  

Tijdens de dag wordt er opgemarcheerd, presenteren de turnsters zich aan ‘de jury’, tonen zij individueel hun (methodische) doelen en is er ook een prijsuitreiking. Tijdens de prijsuitreiking krijgen alle turnsters hun diploma met daarop de resultaten. Daarnaast krijgen alle turnsters een medaille. Van het totaal aantal deelnemers mag 33% plaatsnemen op brons, 33% op zilver en 33% op goud.  

Het is waardevol om voor deze doelgroep de focus van een wedstrijdervaring (veelal teleurstellend voor jonge meisjes) te verleggen naar een focus op het stimuleren en monitoren van individuele ontwikkeling. 


Foto: PR