28 February 2021, 17:54 uur
Lokaal
mainImage
CBV Binnenland

Loon Lions uit is altijd een lastige en spannende wedstrijd. Zelden zijn dat wedstrijden met hoge scores, maar vaak juist extreem lage scores, maar hier vormde de wedstrijd zaterdag een uitzondering op. De Barendrechtse basketbaldames zegevierden in Landsmeer met 92-63.

De ploeg uit Landsmeer komt beter uit de startblokken dan de Barendrechtse ploeg van Van Rangelrooy. De Lions pakten een voorsprong van 17-11. Daarna gaf Marlou de Kleijn gas en bracht haar ploeg naast Landslake Lions. Aan de hand van wederom Marlou de Kleijn en Eline Kasius liep de Barendrechtse ploeg uit naar een steeds ruimere voorsprong, 19-32. Een score van Tanya Bröring, die haar maatje Kim Hartman met een erge knieblessure een tijd zal moeten missen, stopte de run van de blauwen. De Lions scoren echter maar 10 punten in dit kwart, omdat het verdedigend potdicht zit.  Van Rangelrooy kon voor rust al veelvuldig wisselen.  Met een tussenstand van 29-46 werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust was het vooral Binnenland dat de klok sloeg. Een 6-14 run met een score en bonus van Jaida Roper bracht de stand op 35-60. Een flinke afstraffing leek in de maak. De thuisploeg kwam aanvallend in het derde kwart veel aan scoren toe, 19 punten. Echter was het aanvallende geweld van Marlou de Kleijn (10 punten), Lisa van den Adel (8 punten) en Jamailah Adam (6 punten) te groot. Jamy de Kock zette met een mooie driepunter vanuit de hoek de ploeg op een 48-77 voorsprong.

Het laatste kwart was er één voor de statistieken. Een 25 punten voorsprong zorgde ervoor dat beide ploegen hun volledige bank mee lieten draaien en veel minuten verdeeld werden onder de speelsters die normaliter minder spelen. Aan Binnenlandzijde betekende dit dat zowel Fabiënne Dijkshoorn als Denise van Dijk minuten maakteen en ook scoorden. Voor Denise was dit haar eerste punt voor 4Consult/Binnenland. Door al die wisselingen nam het aantal scores wel iets af. De laatste periode werd er uiteindelijk gelijk gespeeld (15-15).

Volgende week komt Jolly Jumpers op bezoek in Barendrecht (aanvang 18:00 uur).