Barendrechts Dagblad | 150.000 euro en wapens aangetroffen in woning Barendrecht
mainImage

150.000 euro en wapens aangetroffen in woning Barendrecht

16 april 2021, 15:38 uur
Lokaal

De politie heeft woensdag 150 duizend euro aan contant geld aangetroffen in een onderzoek naar spookbewoning op de Wilgenwede in Barendrecht. Ook werden er twee vuurwapens en een taser in beslag genomen.

Er zijn drie verdachten aangehouden. De woning in Barendrecht is direct door burgemeester Jan van Belzen gesloten voor een periode van zes maanden.

Agenten troffen bij een controle van een voertuig drugs aan. Daarom werden de inzittenden van het voertuig, een 38- en 34-jarige man, aangehouden. Bij een doorzoeking in de woning van de verdachten trof de politie nog meer verdovende middelen aan. Om wat voor soort drugs het gaat, wordt nog onderzocht. Ook werden er twee vuurwapens en een taser in beslaggenomen. Een 36-jarige vrouw uit Amsterdam is aangehouden in de woning. In de auto werd na nader onderzoek in een verborgen ruimte ook nog eens 5 kilo cocaïne gevonden.

Het onderzoek kwam op gang, nadat agenten daar eerder op het adres zijn geweest voor een andere melding. Op dat moment waren er veel mensen aanwezig in de woning, waardoor de politie een onderzoek naar spookbewoning startte. Spookbewoning houdt in dat mensen wonen waar ze niet staan ingeschreven of staan ingeschreven waar ze niet wonen. Achter de deuren van deze zogenoemde spookwoningen gaat een criminele wereld schuil.

Omdat mensen er volledig anoniem kunnen wonen, kunnen zij veelal ongemerkt en ongestoord hun gang gaan.


Foto: Politie