mainImage

Student spijbelt vaker sinds coronacrisis

11 april 2022, 08:43 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Docenten maken zich zorgen om studenten die na de opgeheven coronaregels niet meer komen opdagen. De drempel om weer fysiek de les bij te wonen op het mbo of hbo blijkt hoog, schrijft Het Parool.

Je zou het door de coronacrisis haast vergeten zijn, maar het studentenleven bestaat normaal gesproken uit in een lokaal zitten en daar fysiek de lessen volgen van de onderwijsinstelling. Door corona werd het onderwijs lang online georganiseerd, maar nu dat niet meer hoeft, blijven opvallend veel mbo- en hbo-studenten weg, zo blijkt. Exacte cijfers ontbreken - niet bij elke les is aanwezigheid verplicht - maar meerdere onderwijsinstellingen signaleren dat hun klassen zorgwekkend leeg zijn.

"Ik maak me grote zorgen om de studenten die wegblijven," zegt Christien van Dinten, directeur van ROC TOP Amsterdam, een van de instellingen waar blijkt dat minder studenten na corona de weg terug hebben gevonden naar de schoolbanken. "Studenten vinden het moeilijk om naar school te gaan. Ze zijn minder geïnteresseerd, minder enthousiast en als ze komen reageren sommigen lauw."


Door: ANP | Foto: Envato