Barendrechts Dagblad | Ministerie overweegt corona-app met testcertificaat
mainImage

Ministerie overweegt corona-app met testcertificaat

25 november 2020, 16:43 uur
Landelijk

Het ministerie van Volksgezondheid overweegt een speciale app te maken voor de coronatest. De app kan onder meer worden gebruikt om een test te boeken, maar kan ook een soort certificaat bevatten om te kunnen bewijzen dat iemand negatief is getest, meldt de NOS.

De app is nog niet officieel aangekondigd, maar ingenieursvereniging KIVI vermeldde het plan in een blogpost. Het ministerie bevestigt dat over een dergelijke app wordt nagedacht. Aanleiding is de testcapaciteit, die straks mogelijk nog veel groter is, en meerdere typen coronatests. Daar zouden "burgers gebruikersvriendelijk en op één plek" naartoe moeten worden begeleid.

Opvallend is ook het mogelijke 'testcertificaat', waarmee mensen kunnen aantonen dat ze recent negatief zijn getest. Tot nu toe was het beleid altijd om burgers geen verklaring te geven dat ze niet besmet zijn. Wie zo'n verklaring wel wilde, bijvoorbeeld voor een buitenland-reis, moet zich nu nog melden bij een commerciële tester. Of de app straks ook kan worden gebruikt om te laten zien of iemand is gevaccineerd tegen corona, wil een woordvoerder van het ministerie niet aangeven.


Door: ANP | Foto: ANP