Jan Smit moet weg als voorzitter van FC Volendam

27 November 2023, 16:20 uur
Landelijk
mainImage
ANP

"Het einde van mijn voorzitterschap bij FC Volendam is nabij. Gisteravond ontving het vierkoppige bestuur van FC Volendam een mail van de raad van commissarissen, waarin het voorgenomen ontslag van het voltallige bestuur wordt aangekondigd", schrijft Smit.

"Nadat eerder dit jaar mijn vriend, gedroomd vicevoorzitter en mede-grondlegger van onze ambitieuze plannen, Keje Molenaar, al publiekelijk - ongefundeerd - door de rvc werd geëlimineerd, wordt nu het bestuur dus uit de weg geruimd", stelt de zanger.

Smit ziet in de nabije toekomst nog meer ingrepen bij de club aankomen. "Het wachten is straks alleen nog op het ontslag van de mannen die onze dromen hebben verwezenlijkt in woord en daad: Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur hoofd opleidingen Ruben Jongkind. De architecten achter al dit succes, die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor de promotie naar de Eredivisie en tevens handhaving voor het eerst in 35 jaar!"

Het is al enige tijd onrustig op bestuurlijk vlak bij FC Volendam. Desondanks presteerde de club uit het vissersdorp vorig seizoen goed in de tweede seizoenshelft. Na een slechte start wist de ploeg degradatie nog af te wenden.

Ook dit seizoen verloopt tot nog toe moeizaam voor de Volendammers. De club staat samen met Vitesse op de laatste plaats in de Eredivisie maar dat houdt het publiek niet weg. "Van een vrijwel leeg stadion tot elke wedstrijd een uitverkochte heksenketel, recordtransferopbrengsten, maar vooral de jeugd van Volendam, die massaal de weg naar het stadion weer weet te vinden", kijkt de artiest terug op de afgelopen jaren.

"Helaas zijn er zes mensen in de bovenste laag van onze voetbalorganisatie die er (nog steeds) fundamenteel anders over denken dan wij. Dat geeft voor de rest niet, maar het betekent wel dat ik voor het eerst in mijn leven word afgezet vanwege mijn idealen voor FC Volendam. Een twijfelachtige eer, maar wel voor het mooiste doel dat ik bijna tien jaar belangeloos heb mogen dienen."

 


Door: ANP