Barendrechts Dagblad | Gemeenten bereiden zich voor op mogelijke ongeregeldheden
mainImage

Gemeenten bereiden zich voor op mogelijke ongeregeldheden

25 januari 2021, 14:25 uur
Landelijk

Op verschillende sociale media zijn berichten opgedoken waarin wordt opgeroepen om maandagavond te protesteren tegen de avondklok. Onder meer Hengelo, Deventer en Enschede worden genoemd als potentiële locaties voor rellen. Hier nemen de gemeenten de berichten serieus en bereidt de politie zich voor.

Gemeente Hengelo is bekend met de berichten die rondgestuurd worden. "De politie is in opperste staat van paraatheid. We hanteren vanavond een lik-op-stukbeleid, wat inhoudt dat we direct gaan ingrijpen en bekeuren."

"Wij hebben de berichten ook vernomen en we nemen ze uiterst serieus", laat de gemeente Deventer weten over de oproep om vlak voor het ingaan van de avondklok samen te komen. De politie bereidt zich daarom voor op eventuele ongeregeldheden.

Zondagavond waren er al relschoppers in de gemeente Enschede actief. Het Enschedese ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) werd toen belaagd. Mochten er maandagavond opnieuw protesten uitbreken, zal de politie actie ondernemen. "Als wordt opgeroepen om opnieuw te protesteren, dan bereiden we ons daarop voor." Waarop de politie zich precies moet voorbereiden is lastig te voorspellen. "Het betekent dat we ons opmaken voor een worstcasescenario."


Door: ANP | Foto: ANP