mainImage

Afgelopen dag 3736 coronagevallen, gemiddelde blijft stijgen

15 oktober 2021, 16:09 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 3736 positieve coronatests geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met de twee voorgaande dagen. Het weekgemiddelde stijgt voor de vijftiende dag op rij.

Vorige week vrijdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijna 2800 coronagevallen. Doordat er nu meer positieve tests zijn, loopt het gemiddelde weer op. In de afgelopen zeven dagen kwamen er gemiddeld zo'n 3068 positieve tests per dag bij. In totaal zijn er in de afgelopen week 21.478 gevallen aan het licht gekomen. Dat is het hoogste weektotaal sinds 2 augustus.

In de week tot aan vorige week vrijdag waren er ruim 14.000 positieve tests. Op weekbasis is het aantal gevallen dus met ruim 50 procent gestegen.

Amsterdam telde de meeste positieve tests. In de hoofdstad kregen 175 inwoners te horen dat het virus bij hen is aangetroffen. In Rotterdam werden 146 positieve tests geregistreerd en in Den Haag 109. Daarna volgen Apeldoorn (77) en Utrecht (73). Naar verhouding waren er opnieuw veel positieve tests in gemeenten op de Biblebelt, zoals Ede (68), Staphorst (53), Barneveld (40), Neder-Betuwe (31), Veenendaal (28) en Krimpenerwaard (28). In zulke overwegend gereformeerde gemeenten hebben naar verhouding minder mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus.

Het aantal sterfgevallen steeg met zes. Het gaat om drie inwoners van Amsterdam en verder om mensen uit Almere, Nijmegen en Wijchen. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze de afgelopen dag zijn overleden. In de afgelopen dagen kreeg het RIVM 35 meldingen van sterfgevallen, gemiddeld vijf per dag. Dat is weliswaar het hoogste aantal in twee weken tijd, maar het zou ook kunnen komen door nameldingen over mensen die eerder al zijn gestorven. Bovendien is het aanzienlijk lager dan het aantal gemelde sterfgevallen in september.

 


Door: ANP | Foto: Envato