Barendrechts Dagblad | Wereldhavendagen presenteert ‘Digital Port Day’ 
mainImage

Wereldhavendagen presenteert ‘Digital Port Day’ 

8 juli 2020, 21:41 uur
Haven

De Wereldhavendagen 2020 gaat in verband met de uitbraak van het coronavirus niet door als publieksevenement. In plaats daarvan brengt de Stichting Wereldhavendagen dit jaar de Rotterdamse haven naar het publiek toe met een Digital Port Day op zaterdag 5 september.

Via de website van de Wereldhavendagen, sociale media en bij diverse mediapartners krijgt het publiek die dag middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven.

Te zien zijn hoogtepunten van de nautische demonstraties en avondshows van vorige edities, interviews met deelnemers van het evenement en vlogs van bijzondere (scheeps)bezoeken. Bovendien krijgt de haven een heel weekend lang zijn eigen radiozender: Port Stories Live.

Op 4 en 5 september tussen 10:00 en 18:00 uur presenteren hbo-studenten van onderwijspartner Inholland Rotterdam een live radioprogrammering die volledig in het teken staat van verhalen uit de Rotterdamse haven.

Foto-expositie bij Maritiem Museum

Ook in de stad zal de Wereldhavendagen niet volledig onzichtbaar zijn. In de week van 1 tot en met 11 september is er aan de gevel van het Maritiem Museum de expositie ‘In Beeld’ te zien, met de mooiste beelden van 42 jaar Wereldhavendagen.

Curator van deze expositie is Anne Reitsma, de vaste fotograaf van het evenement. Door middel van augmented reality geeft een gids op het telefoonscherm uitleg over de expositie. Ook zijn er met QR-codes aanvullende archiefvideo’s te bekijken.

“We zijn ontzettend trots dat we met de Digital Port Day toch de Rotterdamse haven in het zonnetje zetten het eerste weekend van september,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Samen met het eerder aangekondigde scholenprogramma kunnen we in dit bijzondere jaar toch met jong en oud de haven en eerdere edities van de Wereldhavendagen beleven. We kijken er erg naar uit.”

De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 43e editie vindt in verband met COVID-19 niet plaats als publieksevenement.


Foto: Anne Reitsma