Zit me jassie goed, zit me dassie goed, Ahmed gaat op stap! 

5 February 2024, 17:36 uur
Columns
mainImage

Ja we hebben een burgervader die erg reislustig is. Naar mijn overtuiging te reislustig! Er zijn in Rotterdam zat problemen om je mee bezig te houden.

Als je de nieuwsberichten serieus neemt dan ontstaat langzamerhand de aan zekerheid grenzende vrees dat we in het Rijnmondgebied op een mijnenveld wonen. Maar onze Appie zit weer eens in het buitenland. Nu weer in Columbia om te kijken hoe onze pretpakketjes verpakt worden. Ik zou zeggen: stuur daar eens een paar goede rechercheurs naar toe, maar blijf zelf op je post.

We hebben een krankzinnig week achter de rug met die ongelooflijke ontploffing in die straat achter de Langenhorst, waar ooit de winkels van Eddie Pieters Graafland en Coen Moulijn floreerden. Een ontploffing ongekend in omvang. We hebben het allemaal kunnen zien. De politie zette de plek delict af om alle eventuele bewijsstukken veilig te stellen. Maar wat mij dan enorm verbaast, is dat ondanks de onveilige situatie en het veilig stellen van sporen familieleden van mogelijke slachtoffers de leiding overnemen en over de plaats delict gaan banjeren.

Alleen vanwege het verdriet dat wij volkomen begrijpen?

Of omdat hun omgekomen familieleden binnen 1 dag begraven moeten worden?

De politie trad op tegen de personen die het recht in eigen hand namen. Er volgden zelfs enkele arrestaties, maar daar kwam men later op terug. Tamelijk ongekend toch? In elk geval dwars tegen alle logica en veiligheidsvoorschriften in.

Als men treurende mensen toestemming gaat geven om over een plaats delict te gaan lopen, belemmert men niet alleen het onderzoek, maar heeft dit ook veel invloed op het veilig stellen van sporen. Vakmensen binnen het politiekorps zullen de gebeurtenissen tenenkrommend hebben gadegeslagen. Hier is inbreuk gepleegd op de rechtsgang. Dit is het werk van een forensisch team. Ongelooflijk dat daar toestemming voor is gegeven.

De vraag is door wie. Daar zal onderzoek naar gedaan moeten worden. Benieuwd welke politieke partij in Rotterdam hierover vragen durft te stellen.

En dat onze burgemeester niet het fatsoen had om onmiddellijk terug te vliegen vanuit Columbia is naar mijn overtuiging een gebrek aan respect en empathie met de echte slachtoffers en omwonenden! Aboutaleb is burgemeester van Rotterdam en niet van Medellín in Colombia!