Barendrechts Dagblad | Waar blijven de woningen in Vrouwenpolder en Lagewei?
mainImage

Waar blijven de woningen in Vrouwenpolder en Lagewei?

1 april 2021, 13:38 uur
Columns

In heel Nederland is er ontzettend veel vraag naar (betaalbare) woningen. Prijzen blijven maar stijgen en vooral starters hebben het moeilijk. Zo ook in Barendrecht. De ruimte voor nieuwe woningen is beperkt. In de wijk Vrouwenpolder/Lagewei liggen echter al jaren gronden braak, bestemd voor woningbouw, maar waar niets mee gebeurt. Echt voor Barendrecht verbaast zich daarover. Wanneer er zo’n grote behoefte is aan nieuwe woningen moet toch alles in het werk gesteld worden om hier zo snel mogelijk nieuwe huizen te bouwen?

Daarom hebben wij hierover vragen gesteld aan het college. Uit de ant- woorden blijkt dat het college niet zo’n haast maakt. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid, zo luidt een van de antwoorden. Bovendien is er veel tijd gaan zitten in planvorming en onderzoeken hoe de wijk verder te ontwikkelen. Zorgvuldigheid is uiteraard belangrijk, maar de kaders voor deze wijk zijn al 10 jaar bekend. Er zijn nog 328 nieuwe woningen gepland, verdeeld over sociale huur, middeldure koop en dure koop. Maar de eerste spa voor nieuwe (betaalbare) woningen in deze wijk gaat pas op zijn vroegst in 2023 in de grond. En al die tijd liggen de gronden er braak. Zonde!

Het college heeft woningbouw aangemerkt als hoofddossier. Er wordt ongetwijfeld veel over vergaderd. Maar in Vrouwenpolder/Lagewei, waar morgen gebouwd kan worden, komt er amper een woning bij. Laat staan een betaalbare.