Profiteren van de lage rente

25 June 2018, 12:07 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De hypotheekrente is de laatste maanden weer verder gedaald. Wie nu een huis gaat kopen, profiteert van deze lage rente. Maar wie een paar jaar geleden zijn huis kocht, zal ook met interesse naar de huidige rente kijken. Door de lage hypotheekrente is het voor veel huizenbezitters namelijk rendabel om de hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker of om over te gaan tot rentemiddeling. Arnold Sulkers van De Hypotheekshop in Barendrecht vertelt er graag meer over.

Vroegtijdig oversluiten

Als jouw rentevaste periode bijna voorbij is, heb je geluk. De huidige rente is zó laag, dat oversluiten vaak zorgt voor lagere maandlasten. Maar met deze lage rente kan zelfs vroegtijdig oversluiten interessant zijn. De maandelijkse besparing kan namelijk groter zijn dan eventuele kosten of een oversluitboete. En zelfs als jouw nieuwe rentetarief maar één procent lager is, kan het per maand tientallen tot honderden euro’s schelen. De exacte besparing hangt natuurlijk af van onder meer de hoogte van je hypotheek.

 Rentemiddeling

Is het echt nog te vroeg om over te sluiten of heb je geen geld voor een eventuele oversluitboete? Dan is rentemiddeling wellicht een oplossing om de vaste woonlasten op korte termijn omlaag te brengen. Simpel gezegd werkt rentemiddeling als volgt: de bank middelt de rente die je nu betaalt met de actuele marktrente. Ze nemen de rente die ze van jou tegoed hebben en verdelen die over de nieuwe periode. Er wordt hiervoor gekeken naar hoe lang jouw periode nog loopt en wat je nu betaalt.

Gehele hypotheek herzien

We zien ook dat steeds meer huizenbezitters de lage rente gebruiken om de hypotheek in zijn geheel onder de loep te nemen. Past de aflosvorm nog wel bij mij? Wil ik op korte termijn verhuizen of verbouwen? Ben ik goed voorbereid op mijn pensioen? Dit kan namelijk ook een aanleiding zijn om de hypotheek aan te passen.

Kun jij besparen?

Wil jij ook profiteren van de lage rente? Wij helpen je graag je te oriënteren op de verschillende mogelijkheden van het eventueel aanpassen van je hypotheek en het profiteren van de lagere hypotheekrente. Maak online een afspraak op www.hypotheekshop.nl/barendrecht of loop eens bij ons binnen bij ons kantoor aan het Achterom 50 in Barendrecht. Het oriëntatiegesprek is vrijblijvend en wij nemen de kosten hiervan graag voor onze rekening!

Arnold Sulkers, Erkend Hypotheek Adviseur

De Hypotheekshop Barendecht – Achterom 60, 2991 CV in Barendrecht – telefoon: (0180) 62 23 55