Barendrechts Dagblad | Laten we eens vaker bellen of elkaar een berichtje sturen
mainImage

Laten we eens vaker bellen of elkaar een berichtje sturen

15 oktober 2020, 10:35 uur
Columns

In deze tijd van veel nieuwe corona besmettingen en weer aangescherpte maatregelen is het belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Want samen moeten we het virus de baas blijven. En dat is niet altijd even makkelijk.Het kabinet heeft deze week extra maatregelen getroffen. Het treft ons allemaal, jong en oud. Niemand zit hierop te wachten, we worden er wel eens moe van. Maar we zitten in een tweede coronagolf. Het aantal besmettingen, ook in Barendrecht, loopt hard op. Die feiten kunnen we niet mooier maken.

Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de coronaregels houdt en blijft houden. Zoals het dringende advies om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimte. Laten we dat advies vooral opvolgen. Ik moest er ook erg aan wennen, aan zo'n mondkapje. Maar na een tijdje voelt het heel gewoon. Zo dragen we eraan bij dat we zelf geen oorzaak zijn van besmet- ting van anderen.

Als burgemeester van uw gemeente heb ik ook reden om trots te zijn. Ik zie veel inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen die hun uiterste best doen om het virus buiten de deur te houden. Dat mag ook weleens gezegd worden. Ze houden zich aan de anderhalve meter, dragen een mondkapje, mijden groepen, wassen hun handen stuk, werken zoveel mogelijk thuis en gaan verstandig om met kwetsbare personen. Hulde voor die inzet!

Ons leven ziet er noodgedwongen anders uit dan we graag willen. Maar laten we ook ons best blijven doen om onze contacten in stand te houden, de ander aandacht te geven. Dat is belangrijk. We kunnen minder bij elkaar op bezoek. Maar laten we eens vaker bellen of elkaar een berichtje sturen.

Ik wens u in deze moeilijke tijd veel sterkte toe en bovenal gezondheid voor u, uw familie en al uw dierbaren.
 
 


Foto: Ingezonden