Ik ben bang

2 July 2023, 09:55 uur
Columns
mainImage

Kijk dat de politiek allang de greep op de samenleving heeft verloren, weet ik wel. Sterker: Renske Leijten wist dat al heel lang. Haar vertrek is een verlies voor de politiek.

Dat zit vol met papegaaien die alleen hun eigen baantjes veilig stellen. Ben ik nu een populist? Dacht het niet. Want het is zo. Politiek is een carrière geworden. De laatste visionair als premier was Joop den Uyl. Wat Duracell-konijn Rutte er ooit van zal zeggen. Rutte kan nog geen zonnebril in de schaduw van Den Uyl dragen.

Kijk, douw de samenleving in een polarisatie, armoede en rijkdom voor enkelen. Ach, waar maak ik me druk om? Je lacht, scheldt een paar nono’s uit en ik breng een land naar de afgrond. Luister naar niemand. Ook niet naar de boeren, burgers en buitenlui.

Maar Rutte, er komt iets aan. Oekraïne. Er komt een grens wanneer de NAVO moet ingrijpen. En Rutte, je weet het. Aanslag op een kerncentrale? Kan. Maar iedereen in jouw kringen van de NAVO weet dat het moment gaat komen. Niet omdat we het willen. maar omdat het onvermijdelijk is.

Dus gozer. Tot Armageddon, zou je de mensen een fatsoenlijk loon en uitkering willen geven? Een gezellig huis met tuintje via de wooncorporaties. En dat iedereen een beetje liever tegen elkaar is?

Totdat de bom valt?

https://m.youtube.com/watch?v=Jw9i0bu7PyQ