mainImage

Een brug te ver

15 oktober 2022, 13:11 uur
Columns

Het was ook te mooi om waar te zijn. Een hoogwaardige ov-verbinding tussen noord en zuid. Dat kon nog voor de Tweede Wereldoorlog met de Maastunnel. O, nee, dat was gewoon een snelweg door de stad. Den Haag werd verbonden met Antwerpen en Breda. Rotterdam was hooguit een traject.

Nee dan was de metrotunnel in de jaren zestig van de vorige eeuw er een. Iets van meer dan 60! jaar geleden. Dan bakken we er toch weinig van richting Den Haag.

We zijn de kurk van Nederland. Maar de stad Delft toch altijd het onderspit. Ondanks dat we nu in Karremans de kroonprins hebben van de VVD. Zelfs dan houdt Den Haag de hand op de knip.

Waarom eigenlijk? Om het zinkende Schip(hol) drijvend te houden? Een road to nowhere in het Noorden? Een paar megastallen uitkopen? Ik weet het niet. Ik zou deze metro(pool) koesteren.

Net zoals wij de weinige natuur in onze stad moeten koesteren in de Esch. Gaan we als vervanging dan wat struiken planten in de middenberm van de 's Gravendijkwal? Daar moeten de auto’s weg. In west. En ze komen in oost terug. 

Verwarrende tijden.

We zouden de haven moeten sluiten van goederen voor de rest van Nederland. Eigen export eerst. Blokkeer die boel. Met containers. Geen wijn, foie gras, blauwe pakken, bruine schoenen en seksspeeltjes meer voor politiek Den Haag.