mainImage

Arnold Sulkers: Blik op de toekomst

Afbeelding is niet meer beschikbaar
10 september 2018, 09:53 uur
Columns

Heb jij je hypotheek afgelost of heeft je huis overwaarde? Dan kun je mogelijk een deel van deze waarde verzilveren en inzetten voor jouw toekomstplannen. De adviseurs van De Hypotheekshop in Barendrecht adviseren dit op tijd te doen. In ieder geval ruime tien jaar voor je pensioendatum. Ze inventariseren graag voor jou hoe jij je overwaarde kunt benutten om je toekomstplannen te realiseren.

Als je huis meer waard is dan je hypotheek, is er sprake van overwaarde. Misschien heb je je huis goedkoop gekocht en is het in de loop van de tijd meer waard geworden. Of heb je veel afgelost op je hypotheek. “Als je in je huis wilt blijven wonen of eventueel als aanvulling op je (pensioen)inkomen, kun je met je woning als onderpand mogelijk (een deel van) je overwaarde vrijmaken. Dit geld kun je op verschillende manieren inzetten om je toekomstplannen te realiseren”, zegt Arnold Sulkers van De Hypotheekshop in Barendrecht.

Wees op tijd
Ben je nog niet met pensioen, maar komt je pensioenleeftijd wel dichterbij? Dan is het goed om en afspraak te maken met je hypotheekadviseur om je toekomstplannen te bespreken. “De meeste geldverstrekkers rekenen bij hypotheekaanvragen vanaf 10 jaar voor de pensioendatum al met het toekomstige pensioeninkomen. In de meeste gevallen betekent dit dat je vanaf je 57e jaar minder kunt lenen. Het is dus raadzaam om voor die tijd al een blik op je (hypotheek)toekomst te werpen”, zegt Sulkers.

Verzilveren
Er zijn diverse manieren om de overwaarde van je huis te verzilveren. De krediethypotheek en de aflossingsvrije hypotheek zijn het meest geschikt als je voldoende inkomen hebt. Een opeethypotheek of het verkopen en terughuren van je woning zijn mogelijk interessant als je alleen een AOW-uitkering of een laag (pensioen)inkomen hebt. De adviseurs van De Hypotheekshop in Barendrecht dragen graag een steentje bij aan jouw woongeluk en financiële welzijn. Zij kunnen je adviseren welk product het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Maak vrijblijvend een afspraak.

Je adviseur van De Hypotheekshop kan je helder uitleggen welke producten en mogelijkheden er zijn. En welke mogelijkheden bij jouw toekomstplannen passen. Laat een adviseur van De Hypotheekshop in Barendrecht een blik werpen op jouw toekomst. Kijk je mee?


Foto: Digitaal Dagblad