Barendrechts Dagblad | Iedereen kan zwerfafval tegengaan

Iedereen kan zwerfafval tegengaan

mainImage

Enthousiast worden over iets wat er niet meer is? Dat kan absoluut! Zeker bij het geval van zwerfafval. Daar kun je je echt enorm aan ergeren. Als het afval in struiken en sloten er niet meer is, geeft dat een rustig beeld. Onbewust kunnen we dat enorm waarderen.
 
Vorige maand hebben enthousiaste buurtbewoners onder leiding van de 8-jarige Lana het sportpark De Bongerd ontdaan van zwerfafval. Gewapend met een knijper en een zakhouder werd er fanatiek gezocht naar plastic, blikjes en flessen. Het resultaat was 28 zakken vol afval! Dit fantastische initiatief uit de wijk wilde ik graag ondersteunen en ik heb daarom ook een uurtje meegeholpen. Hopelijk krijgt deze schoonmaakactie in september een vervolg.

Het voorkomen en verwijderen van zwerfafval heeft veel om handen. Er zijn diverse grote en kleine, gemeentelijke, commerciële en vrijwillige organisaties in ons land die zich op één of meerdere manieren bezighouden met zwerfafval.
 
Iedereen kan helpen zwerfafval tegen te gaan: de gemeente Barendrecht, scholen, bedrijven, sportverenigingen... en u! Samen maken we Barendrecht schoon.