Waardering voor pleegouders in de Week van de Pleegzorg

9 November 2023, 18:35 uur
mainImage
Gemeente Barendrecht

Het was van 1 tot en met 8 november de Week van de Pleegzorg. Bij uitstek hét moment om pleegouders extra in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde afgelopen maandag dan ook in Barendrecht. Tijdens een pleegouderbijeenkomst in het gemeentehuis bedankte wethouder Miranda de Hoop pleegouders voor hun geweldige inzet en ontvingen zij een cadeaubon.
De Hoop: “Het is goed om stil te staan bij de dagelijkse liefde, zorg en aandacht die pleegouders bieden
aan pleegkinderen om hen een fijn en veilig thuis te bieden. Pleegouders maken echt verschil in het leven van een kind. Dat is iets om stil van te worden en wat ik enorm bewonder.”

Pleegouder worden?
Er zijn nog kinderen die een veilig en fijn thuis zoeken. Met de campagne ‘Jouw huis een 2e thuis’ vragen de pleegzorgorganisaties Enver, Horizon, Timon, Jeugdformaat en William Schrikker Gezinsvormen hier aandacht voor. Tijdens de pleeg-zorgbijeenkomst zijn 25 deurmatten neergelegd in het gemeentehuis. Geen toevallig aantal. Hiermee wordt namelijk aangegeven hoeveel pleegouders Barendrecht nog kan gebruiken. Er is helaas nog steeds een tekort aan pleegouders. Terwijl pleegouder zijn ook flexibel kan, zoals alleen in de weekenden of vakanties.

Meer weten? Ga naar www.pleegzorg.nl voor meer informatie.
 
 


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht