Verkeersregelaars in Barendrecht gezocht

16 March 2023, 12:18 uur
mainImage
Gemeente Barendrecht

Voor verschillende evenementen in Barendrecht is de lokale stichting VKRB Verkeersregelaars op zoek naar verkeersregelaars. Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 18 april van 19.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis. Ervaren verkeersregelaar Johan Terdu legt alvast uit hoe het werk eruit ziet en waarom het de moeite waard is.

Met zo’n 13 jaar ervaring weet Johan waar hij over praat. “Bij evenementen is het soms nodig dat straten worden afgezet. Het verkeer moet dan worden omgeleid. Daar zijn verkeersregelaars voor nodig. Ook voor de veiligheid van de bezoekers is het belangrijk dat dit allemaal goed gebeurt. We worden onder meer ingezet bij open dagen van scholen, tijdens de avondvierdaagse, de intocht van Sinterklaas en de Truckrun.”

Duidelijke taakomschrijving
Een goede voorbereiding is het halve werk. “Als wij worden gevraagd voor een evenement, analyseren we eerst goed om wat voor event het gaat, welke verkeersstromen we kunnen verwachten en wat de mogelijke knelpunten zijn. Daarna gaan we de locaties van de posten bepalen, de vrijwilligers inplannen en krijgt iedereen een duidelijke taakomschrijving.”
Irritatie en waardering
Als verkeersregelaar is het belangrijk om altijd kalm te blijven, duidelijk te communiceren en in verschillende weersomstandigheden buiten te kunnen zijn. “Iedere verkeersdeelnemer heeft bij vertrek een bepaalde route in zijn hoofd zitten. Als zo’n plan in duigen valt en er ineens een omweg nodig blijkt, raken sommige mensen boos of geïrriteerd. Daar moet je tegen kunnen. Maar we krijgen echt niet al- leen te maken met opgestoken middelvingers. Vaak genoeg gaan er juist duimpjes omhoog. Bijvoorbeeld als we aangeven waar op een druk terrein nog een parkeerplekje vrij is. Onderling is het ook gezellig met de collega’s. We vinden het allemaal mooi om ons voor Barendrecht in te zetten. Ons team bestaat nu uit zo’n 10 man. Versterking is van harte welkom.’

Informatieavond
Tijdens de informatieavond op 18 april vertellen medewerkers van de politie en stichting VKRB, waaronder Johan, u meer over de rol van verkeersregelaar bij evenementen. Aanmelden? Stuur dan een mail naar [email protected].


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht