Roparun komt maandag weer door Barendrecht

25 May 2023, 15:58 uur
mainImage
Ingezonden

Ook dit jaar komt de Roparun op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, door Barendrecht. De verwachting is dat de 217 teams tussen 10.00 uur en 16.30 uur lopend en fietsend onze gemeente passeren. De Roparunners verdienen een warm welkom! Komt u ook kijken en aanmoedigen?
 
Op de volgende locaties worden de Roparunners extra feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht:
Kruising Boezemweg/Stationsweg: mobile disco met DJ Dimitri
Gemeentehuisplein: optreden van Partysensation The Buzz en onthaal door de presentatoren Jos Vis en Ed Verhage, gezellig horecaplein met hapjes, drankjes en kinderactiviteiten
Voor Heuvelsteyn: gevarieerde optredens van Harmonievereniging Barendrecht
Doormanplein: DJ Pascal Kusters 
Hospice de Reiziger/Voordijk: muziek en snoep wordt uitgedeeld aan de Roparunners

Estafetteloop voor het goede doel
De Roparun is een estafetteloop waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het ingezamelde geld wordt verdeeld onder instellingen, goede doelen en projecten die bijdragen aan de missie van de Roparun. Die luidt: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

De Roparun start op zaterdag 27 mei vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De noord- en zuidroute komen op maandag 29 mei samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Deelnemers vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Afsluiting kruising
Tijdens de Roparun is de kruising 1e/2e Barendrechtseweg/Schaatsbaan en de Binnenlandse Baan op maandag 29 mei afgesloten voor verkeer van 6.30 uur tot 20.00 uur. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

De hoofdomleidingen lopen over de randwegen van Barendrecht: Henry Dunantlaan, Sweelincklaan, Kilweg, Leedeweg, Boezemweg, Tuindersweg en Veren Ambachtseweg. Bus 84 volgt de normale route. Het centrum blijft bereikbaar vanuit de zuidzijde van Barendrecht.

Meer weten?
Meer informatie over de Roparun is te vinden op: www.roparun.nl. Kijk voor de volledige route en meer informatie over het programma in Barendrecht op www.doorkomstbarendrecht.nl.
 


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht