Prettig straatgezicht

25 May 2023, 15:20 uur
mainImage
Ingezonden

Volgens de zogenaamde ‘broken windows theory’ stimuleert een prettig straataanzicht net en schoon gedrag, terwijl een rommelig straat- beeld juist aanzet tot het tegenover- gestelde. Echt voor Barendrecht (EVB) vindt het daarom belangrijk dat alle straten van Barendrecht een prettig straataanzicht hebben.

Tijdens ons wijkbezoek aan Noord 1, 2 en 3 op 15 april bezochten wij onder andere de Rivierenbuurt. Hier vielen ons een aantal zaken in het straataanzicht op. Op veel plekken in de buurt was bij de ondergrondse containers sprake van bijplaatsingen van zowel vuilniszakken als grof vuil. Volgens de bewoners die wij spraken komt dit in deze wijken regelmatig voor.

Zo stond er ongeveer 2 weken grof vuil naast een ondergrondse container. De bewoners vertelden ons in die tijd meerdere meldingen aan de gemeente/BAR-Afvalbeheer te hebben gedaan, met de vraag om dit op te ruimen. Een week na ons bezoek hebben bewoners, waarschijnlijk uit pure frustratie, het afval daarom maar recht voor het gemeentehuis neergezet.
 
Dit alles draagt wat EVB betreft niet bij aan schone en leefbare wijken. Dat kan en moet anders. Daar moe- ten wat EVB betreft zowel de bewoners als ook gemeente op inzetten. EVB blijft zich inzetten voor leefbare wijken en een prettig straatgezicht.
 


Door: Dick Heijboer