Ons werelddorp verdient een bruisend centrum!

4 July 2024, 17:49 uur
mainImage
Digitaal Dagblad

Regelmatig spreekt EVB inwoners die zich zorgen maken over leeg-stand van winkelpanden of het verdwijnen van winkels in het oude dorp of Carnisse Veste. Winkels sluiten soms hun deuren, bijvoorbeeld omdat ze de hoge huurprijzen niet meer kunnen betalen of doordat klanten online hun aankopen doen.
 
EVB hecht groot belang aan een levendige dorpskern met een aantrekkelijk aanbod van winkels en voorzieningen en deelt daarom de zorgen. Wij vinden dan ook dat de gemeente zich in moet spannen om het oude centrum en Carnisse Veste aantrekkelijker te maken voor winkeliers en bezoekers, onder andere door:

- herinrichting van het Onderlangs en ‘t Vlak
- herinrichting van het Haven- hoofd
- hoge kwaliteit van de buiten- ruimte en groenbeheer bij de Middenbaan en het Havenhoofd
- het opzetten van samenwerkingsverbanden van ondernemers die zich inzetten voor de buitenruimte en de veiligheid

Deze punten zijn allemaal opgenomen in de visie Detailhandel en Horeca die binnenkort in de raad wordt besproken. Hiermee wordt een mooie stap gezet, maar natuurlijk moeten de plannen nog wel verder worden uitgevoerd. Hier zal EVB uiteraard op blijven toezien, net als op de aanpak van overlast en fietsers in de centra. Hiermee zorgen we ervoor dat ons mooie dorp ook in de toekomst aantrekkelijk blijft om te ondernemen, te winkelen of te ontspannen.


Door: Martijn Troost, raadslid EVB