mainImage

Onderwijs voor Oekraïense kinderen in Barendrecht

5 mei 2022, 12:14 uur
Blik op Barendrecht

Oekraïense kinderen tussen de 6 en 12 jaar die worden opgevangen in Barendrecht kunnen vanaf maandag 9 mei in Ridderkerk naar school. Zij gaan naar een zogenaamde schakelklas in noodopvang De Haven, het pand van de voormalige fietsenwinkel Jan Verschoor aan de Havenstraat.

De betrokken basisscholen zijn de Barendrechtse school De Draaimolen en de Ridderkerkse school De Piramide, omdat zij ervaring hebben met het opzetten van klassen voor statushouders. De opvang in De Haven is tot de zomer. Deze locatie is tijdelijk. Na de zomervakantie wil de gemeente een permanente locatie hebben.

Ervaren leerkrachten

De gemeente biedt de schakelklas aan omdat hier goed rekening wordt gehouden met de situatie van de kinderen en het verwerken van trauma's. Ook hebben de leerkrachten ervaring met lesgeven aan vluchtelingen. Ouders kunnen zelf bepalen of zij hun kinderen naar de schakelklas laten gaan of de voorkeur heb- ben voor een andere school.

Voortgezet onderwijs

Er wordt ook gewerkt aan een locatie voor onderwijs voor leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan. Veel van deze kinderen volgen hun onderwijs nu digitaal. Waarschijnlijk is er voor hen in de loop van deze maand ook een vaste locatie.

Op www.barendrecht.nl/oekraine vindt u meer informatie over Oekraïense vluchtelingen in Barendrecht.


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht | Foto: Martijn Beekman