Nieuw parkeerconcept in Barendrecht: droom of nachtmerrie?

2 November 2023, 11:32 uur
mainImage
Ingezonden
Leendert Mijnders van SGP-ChristenUnie.

Barendrecht realiseert duizenden woningen op het bedrijventerrein bij het NS-station. Deze wijk is gebaseerd op een nieuw, autoluw concept. De consequentie is dat er veel minder parkeerplaatsen per woning worden gerealiseerd. Parkeerplaatsen die wel komen, moeten gehuurd worden, bezoekers moeten betalen via parkeermeters en op het stationsdak komt betaald parkeren. In omliggende wijken worden parkeervergunningen en ‘flankerend beleid’ ingevoerd met grote impact op de omgeving.

Goed concept of een rampwijk voor de toekomst? Verduurzaming en betaalbare woningen zijn argumenten voor het concept, maar is dat wel zo? SGP-ChristenUnie vindt dat Barendrecht een ontwerpfout maakt waar we decennia lang last van hebben.
SGP-ChristenUnie is de enige partij die tegen het parkeerconcept betaald parkeren heeft gestemd! Daarom hebben we uw steun nodig! Barendrecht is één van de gemeenten met de meeste auto’s per huishouden. Bouwen we deze wijk wel echt voor Barendrechters? En past een stads concept wel bij ons dorp? Wij vinden van niet.

Wat wil SGP-ChristenUnie bereiken?
Betaalbaar maken doen we niet door woningen kleiner te maken, inwoners uit hun auto te jagen of de maandlasten te verzwaren met parkeerkosten! Voor verduurzaming zijn realistischere oplossingen nodig die passen bij Barendrecht! SGP-ChristenUnie roept op om bij te sturen voor het te laat is. Wij willen een woonwijk die past bij Barendrecht.
Leendert Mijnders


Door: Leendert Mijnders van SGP-ChristenUnie