Marianne Beenen: ‘Door te sporten even aan niets anders denken’

12 May 2022, 12:07 uur
mainImage
Gemeente Barendrecht
Marianne Beenen.

Hockeyclub Barendrecht en de bewoners van de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg zijn sinds enkele maanden buren. De band is goed, vertelt Marianne Beenen, verenigingsmanager van HC Barendrecht. “De bewoners kunnen elke vrijdag van 15.00 uur tot 16.00 uur sporten op ons terrein. Van jong tot oud: iedereen kan meedoen.”
Onder begeleiding van buurtsportcoaches is het vrijdagse sportuurtje inmiddels vaste prik.

“Wie zin heeft om mee te doen, sluit aan. Behalve ruimte stelt HC Barendrecht soms ook materialen beschikbaar. De activiteiten verschillen per week. De ene keer is het knotshockey, de volgende keer boksen. Maar ook bootcampen en een potje voetballen stonden al op het programma. Vanaf de zijlijn is het mooi om te zien hoeveel plezier de asielzoekers hebben tijdens het sporten. De sfeer is goed en iedereen haalt het beste uit zichzelf en elkaar. Sport is natuurlijk universeel. Het maakt niet uit wat iemands afkomst is. Het is een goede manier om te ontspannen en even aan niets anders te denken.”

Kleine moeite
Met oplopende temperaturen en de zon die zich steeds vaker laat zien, is het buiten sporten nóg aangenamer geworden. “Deelnemers genieten enorm. Voor ons is het een kleine moeite om dit mede te faciliteren. Ik ben blij dat HC Barendrecht op deze manier een kleine bijdrage kan leveren aan een zo’n prettig mogelijk verblijf van de asielzoekers.”

Aan de voorkant is HC Barendrecht steeds goed op de hoogte gehouden door de gemeente. “Dat contact verliep prettig, dus er zijn vooraf nooit problemen of onduidelijkheden geweest. Ik ben zelf ook naar de open dag van de noodopvang geweest. Dat gaf een goed beeld. Het idee om als buren iets voor de bewoners te kunnen betekenen, ontstond al heel snel. HC Barendrecht is er voor iedereen. We hebben ook niet voor niets een openbaar sportveld bij ons complex, waar liefhebbers altijd kunnen sporten. Zelfs als HC Barendrecht gesloten is. Wees vooral van harte welkom!”


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht